torsdag den 8. august 2013

Kunst-projekt i Staby i september.


Glæd jer til et fantastisk kunst-projekt i Staby i september.
Fra den 7.-11. september 2013 er ”Kunsten i Bevægelse” i Staby.  Byen får besøg af fire professionelle kunstnere: Iben Toft Nørregaard, Esben Klemann, Maurice Meewisse (Holland), Tapati Chowdhury (Indien), som i samarbejde med lokalbefolkningen og skolerne i området vil skabe kunst over temaet bølgen og områdets historie i fortid, nutid og fremtid, oplevet og fortalt af folk her fra området.
Landsbygruppen i Staby bestående af Hanne Winther, Lene Ettrup, Søren Bloch-Christensen, Elly Marie Møller, Pernille Toft, Karen Nygaard og Hanne Arberg er i gang med forberedelserne til projektet.
Folk er i gang med at beskrive Staby på bloggen: www.stabys.blogspot.dk her kan man gå ind og se hvad andre har skrevet om vores by. Hvis man har sine egne fortællinger fra byen, er man velkommen til at nedskrive dem, og sende dem til gruppen. Formålet med bloggen er at inspirere kunstnerne og give dem mulighed for at forberede sig på besøget i Staby.
Hjertet i projektet bliver Staby Skole, Staby Sognegård og Klubhuset. Her skal kunstnerne bo og arbejde. Alle er velkomne i løbet af ugen til at komme forbi og se hvad der sker og deltage i skabelsen af kunstværkerne.
Der bliver arrangeret fællesspisning for alle interesserede i byen og kunstnerne alle aftenerne mens projektet forløber. For at det kan lade sig gøre, vil gruppen gerne have nogle fra byen til at melde sig på madhold de enkelte aftener, opslag kan ses hos Købmanden.
Vi ved allerede nu at nogle af kunstnerne skal bruge gamle fliser og porcelæn til en mosaik, så ligger man inde med noget må man gerne aflevere det i ”Bagbutikken”. Det kan også være man har en samling af muslingeskaller eller små strandsten, disse kunne også være brugbare til mosaikken. Vi får også brug for gamle magasiner og fagbøger til collage, ligger man inde med sådanne kan man ligeledes aflevere det i ”Bagbutikken”.
Inden projektet løber af stablen udkommer der et detaljeret program. Glæd jer.
Indlæg i Torsdagsavisen i uge 32 skrevet af Hanne Arberg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar