fredag den 24. maj 2013

Staby Husmorforenings hyggeeftermiddage.

Det begyndte hos Anna Wentzel i ca. 1950, hvor hun læste op, og så var der kaffe og snak. Hun kaldte det konemøde. – Kone! Et godt ord der indikerer meget.
Anne var med til at starte Husmorforeningen, hvor hun stadig læste op. Det blev sådan at møderne holdtes skiftevis hos de damer (koner), der var med. Sådan er det stadigvæk. Hvis man ikke kan overkomme det eller ikke har plads til mange gæster, kan man selvfølgelig alligevel være med.
Da Anne ikke kunne mere, fik vi tidligere lærer på Staby skole, Bodil Uhre til at læse op, og da hun flyttede fra Staby, sa’ forhenværende efterskolelærer, Karen Nørgaard ja, til at læse op for os.
Vi har hørt mange gode bøger i årenes løb. Oplæseren bestemmer bogen, men vi må gerne komme med forslag.
Møderne holdes hver anden uge på torsdage fra 3. uge i oktober til 1. uge i december. Derefter fra januar til ca. 3. uge i marts.
Mødet starter kl. 14.00 med en sang (god skik), så læser Karen 1 times tid, dernæst pause med højst 2 slags brød og småkager. Ved kaffebordet går snakken om alt muligt, både det lokale og hvad der rør sig i tiden. – Nu bimler Karen med klokken for at få ro til læse igen, mens vi andre sidder med nørkletøjet (håndarbejde) eller bare lytter. Én og anden lukker måske øjnene et par minutter, der har dog endnu ikke været højlydt snorken. Oplæsningen fortsætter til kl. 16.30, hvor vi slutter med en sang.
Vi er 18 damer – 60+, når vi er der alle, det er sjældent vi møder fuldtalligt op.
De eftermiddage er virkelig ren hygge og afslapning. Vi har talt en del om fremtiden for møderne, men er ikke nået frem til noget eksakt.
Skrevet af Else Mortensen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar